Jälgi meid

Jalgpall

Milline võiks olla parim koosseis jalgpalluritest, kes pole kunagi võitnud Meistrite Liigat?

Vahest ei pea olema hea, piisab ka õnnest. Selline ütlus käib ka jalgpalli kohta. Nimelt on Meistrite Liiga võitjateks tulnud mängijad, kes oma mängutasemelt kindlasti seda ära ei teeninud – nad olid lihtsalt õigel ajal õiges kohas. Samas leidub ka palju selliseid mängijaid, kes on olnud absoluutses maailmatipus, kuid särav Meistrite Liiga karikas puudub. Kes need mängijad on?

Väravavaht: Gianluigi Buffon

Buffon on kahel korral Juventusega Meistrite Liiga finaali jõudnud – aastatel 2015 ja 2017. Enamikel kordadel on Buffonile saatuslikuks saanud Hispaania hiiud Barcelona ja Real Madrid. 42-aastasel legendil on tänavu Juventusega võimalik veel karjäärile ilus punkt panna, kuid võimatu ennustada, kas ja kuidas tänavune võitja välja selgitatakse.

Parem äärekaitsja: Lilian Thuram

Järjekordne Juventuse mees, kes meie koosseisu kuulub. Thuramil õnnestus finaalis mängida korra ja seda 2003a, kuid kaotati AC Milanile. Kokku jooksis mees Meistrite Liiga mängus platsile 69-l korral. Thurami õnneks suutis ta koondise eest olla aga väga edukas – võideti nii MM kui ka EM.

Keskkaitsja: Laurent Blanc

Ta jõudis karjääri jooksul esindada tõeliseid suurklubisid nagu Milano Inter, Barcelona ja Manchester United, kuid Meistrite Liiga karikad pea kohal hoida ei õnnestunud. Sarnaselt Thuramiga, võitis ka Blanc Prantsusmaa koondisega MM-i ja EM-i.

Keskkaitsja: Fabio Cannavaro

Cannavaro oli smauti ülimalt edukas koondisega, kuid klubijalgpalli ihaldatuim karikas jäi võitmata. Hoolimata sellest, et pallis sellistes klubides nagu Juventus, Real Madrid ja Milano Inter, ei jõudnud itaallane isegi kunagi finaali.

Vasak äärekaitsja: Gianluca Zambrotta

Nagu paljud suurepärased Itaallased, ei suutnud ka Zambrotta kunagi Meistrite Liigas triumfeerida. MM-i tiitel ja palju individuaalseid tunnustusi on mehel aga ette näidata küll.

Keskväli: Michael Ballack

Eriti õnnetu oli mehele hooaeg 2002-03, kui Bayerni Leverkusenis mängides saavutati teine koht nii Meistrite Liigas, Bundesligas kui ka Saksamaa karikasarjas. Kõige tipuks kaotati ka MM-i finaalis Brasiiliale. Hilisem karjäär oli Ballackule edukam, kuid siiski ilma Meistrite Liiga karikata.

Keskväli: Lothar Matthaus

Maailmameister, Saksamaa aasta parim jalgpallur, Euroopa aasta jalgpallur, Maailma aasta jalgpallur, seitsmekordne Bundesliga meister, Saksamaa kogenuim koondislane – just selline mees pole ihaldatud karikat võitnud. Kord oli ta sellele väga lähedal, kuid Manchester Unitedi imeline tagasitulek röövisid selle võimaluse.

Keskväli: Pavel Nedved

Hetke saime Juventuse mängijateta hakkama, kuid nüüd tuleb Itaalia suurklubi legend jälle mängu tuua. Suure karjääriga mees ei jõudnud kordagi isegi finaali. Võibolla oleks mehel isegi üks karikas taskus, kuid 2003a. finaalis ei saanud ta meeskonda mängukeelu tõttu aidata.

Ründaja: Zlatan Ibrahimovic

Zlatan mängis Meistrite Liigas lausa seitsme erineva klubi eest. Meistrite Liiga laeks jäi poolfinaal Barcelona eest. Rootsi legend on üks nendest meestest, kelle karjäär jääb meelde rohkem individuaalse karakteri ja oskuste poolest. Loomulikult ka erinevate riikide meistritiitlid.

Ründaja: Gabriel Batistuta

Üheksakümnendate lõpus oli just Batistuta üks kuumemaid nimesid ründajate seas. Mees säras küll rohkete väravatega, kuid meeskonnaga ei suutnud ülemäära õnnestuda.

Ründaja: Ronaldo

Kindlasti oleks mehe pildil olev naeratus veel laiem, kui üks Meistrite Liiga karikas karjääri jooksul oleks õnnestunud võita. Meest peetakse üheks parimaks ründajaks läbi jalgpalliajaloo, kuid Meistrite Liiga finaalis ei õnnestunud tal kunagi mängida.

Ära väärivad nimetamist kindlasti ka sellised mängijad: Giorgio Chiellini, Robert Pires, Cesc Fabregas, Francesco Totti, Dennis Bergkamp, Phillip Cocu, George Weah, Patrick Vieira, Hernan Crespo, Ruud van Nistelrooy ja Roberto Baggio.

Tutvustame teile ka seda meest

Tema on Francisco Gento ehk Paco Gento. Aastatel 1953-1971 esindas hispaanlane Real Madridi ning võitis klubiga lausa kuus Meistrite Liiga karikat. Keegi teine ei ole midagi sellist suutnud.

Hetkel aktiivsetest mängijatest on edukaim Cristiano Ronaldo viie ja Lionel Messi nelja tiitliga. Saame näha, kas kahest kangest kumbki küündib kunagi ka Paco Gento tasemele.

Kommenteeri
Reklaam

Värskeimad Ennustusvihjed

Rohkem rubriigist Jalgpall

Vajuta Meeldib ning elame koos spordile kaasa!

Jagame erinevate spordialade uudiseid ning ennustusvihjeid. Liitu meie järgijaskonnaga ning sa ei maga ühtegi tähtsaimat lugu maha!


This will close in 40 seconds