Jälgi meid

Korvpall

Brooklyn Netsi üks liidritest plaanib hakata esindama Nigeeria koondist

Brooklyn Netsi tagamängijal Spencer Dinwiddiel on olnud väga huvitav karantiin. Kuu alguses kehastus ta Chicago Bullsi juhiks ning avaldas, kuidas tuleks meeskonda koostada, et Bullsist saaks taas konkurentsivõimeline meeskond. Nüüd on ta väidetavalt taotlemas Nigeeria passi, et esindada Aafrika riigi koondist.

Olümpiamängud lükati küll edasi, kuid USA korvpalliliit jõudis avaldada 44 koondisekandidaati, kellest selgub lõplik meeskond. Dinwiddie kandidaatide hulka ei mahtunud. Pole kindel, kuidas Olümpiamängude edasilükkamine USA koondise kandidaatide ringi mõjutab, kuid tõenäoliselt Dinwiddiet ei näeks ka järgneval korral selles listis.

Mängimine rahvuskoondise eest on ainulaadne kogemus ja paljude korvpallurite unistus. Äärmiselt tiheda konkurentsi tõttu jõuavad USA koondisesse aga vaid tõelisesse eliiti kuuluvad mängijad. Teiste riikide passi taotlemine ja nende koondiste esindamine on Ameerika mängijate seas Euroopa klubide pallurite seas üsna populaarne, kuid NBA mängijate puhul suhteliselt haruldane.

Nüüd, kui Dinwiddie saabki Nigeeria passi, oleks Nigeeria koondisel väga soliidne koosseis. Dinwidde ja Minnesota Timberwolvesist Josh Okogie tagaliinis, Magicu ääremängija Al-Farouq Aminu ja Euroopaski pallinud Ekpe Udoh keskmängija kohal. Lisaks toodi peatreeneri kohale tuntud NBA treener Mike Brown.

Kindlasti saab Nigeeria koondisel olema raske tippmeeskondadega veel võrdselt mängida, kuid kindlasti ei saa nad enam 80-punktilist kaotust USA koondiselt nagu juhtus 2012 Olümpial.

Kommenteeri
Reklaam

Ennustusvihjed

Rohkem rubriigist Korvpall

Vajuta Meeldib ning elame koos spordile kaasa!

Jagame erinevate spordialade uudiseid ning ennustusvihjeid. Liitu meie järgijaskonnaga ning sa ei maga ühtegi tähtsaimat lugu maha!


This will close in 40 seconds